Jeste li znali koliko su zapravo opasni punjači za mobitele…Pogledajte o čemu se zapravo radi…

Mnogi od nas su danas ustvari roboti tehnologije te skoro svi ne možemo ni zamisliti niti jedan dan bez interneta ni mobitela pa tako često ne vodimo dovoljno računa o mnogim banalnim stvarima kao što je riječ o punjenju mobilnog telefona ali i ostalih uređaja koji funkcioniraju po principu punjenih baterija.

Sigurno niste znali da zapravo punjači za mobitele koji su uključeni u struju zrače i na taj način štete našem organizmu i dugo se negativne zrake zadržavaju u našim prostorijama pogotovo ukoliko tu provodimo mnogo vremena.

Ali istina je da punjači koji su priključeni na izvor električne energije ne mogu vam naškoditi mnogo u zdravstvenom smislu ali zaista postoje i razne situacije u kojima vam može opasno ugroziti zdravlje i vaš život dovesti u opasnost.

Kada se punjač nalazi dugo vremena uključen u izvor električne energije često dolazi do pregrijavanja i u tom slučaju dolazi do velike vjerovatnoće pojave požara. Najveći rizik od požara izazivaju upravo oni punjači koji su sumnjivog porijekla i oni su ustvari najjeftniji i upravo zbog toga imaju najmanju cijenu.

Prije nekoliko godina u Velikoj Britaniji su provedena razna istraživanja baš o kvaliteti punjača te se došlo do zaključaka da velika većina takvih punjača zapravo ne zadovoljava kriterije ispravnosti te se ne smatraju bezbijenim uređajima.

Da biste izbjegli probleme savjetujemo Vam da ne kupujete punjače sa sumnjivim porijeklom te da koristite punjače koji posjeduju certifikate te pored toga NEMOJTE NIKADA OSTAVLJATI PUNJAČE uključene u izvor električne energije odnosno da se pune samostalno da vi niste u tim prostrijama.

U cijelom svijetu se zbog ovakvih sličnih događaja dešava da mnogo ljudi ostane bze krova nad glavom a to je zapravo samo nekoliko minuta nepažnje i dogodi se požar. Čuvajte svoje domove i koristite samo provjerenu tehnologiju koja posjeduje adekvatan certifikat.

Podijelite ove korisne savjete sa svojim prijateljima kako bi i oni mogli biti upozoreni na ovakav vid opasnosti o kojem mnogi danas ne vodimo računa.

Komentari

komentara