MOSKVA ČINI SVE DA SPREČI KATASTROFU: Ako Sirijska vojska uđe u Afrin POČINJE RAT TURSKE I SIRIJE!

Uvođenje sirijskih snaga u Afrin dovelo bi do direktnih sukoba između Sirije i Turske, izjavio je šef komiteta za odbranu i bezbednost Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov

Kako je rekao, interes Kurda je više nego očigledan – oni imaju posla sa antiterorističkom operacijom koju sprovodi Turska, međutim nemaju dovoljno snage da se odbrane.

– To bi ujedno moglo da bude mogućnost za Damask da proširi teritoriju koju kontroliše, međutim istovremeno pojavio bi se i rizik od direktnih sukoba između Sirije i Turske, što u trenutnoj situaciji nije baš dobro – upozorio je.

Kosačov je naglasio da upravo iz tog razloga Rusija ulaže velike napore kako bi interesi svih igrača koji su umešani u sirijski konflikt budu uzeti u obzir kako bi se izbegla eskalacija nasilja i efikasno vodila borba protiv međunarodnog terorizma.

– To ne znači da naše napore treba smatrati neefikasnim – naprotiv, Rusija predstavlja faktor stabilnosti i jedna je od retkih zemalja koja uživa poverenje većine igrača iako ima suprotstavljene interese sa njima – zaključio je on.

Komentari

komentara